Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2012 22:59

Το Facebook φέρνει το Photo Sync για iOS και Android

Γράφτηκε από τον 
Facebook Photo Sync Facebook Photo Sync

Μετά την αποκάλυψη του περασμένου Σεπτεμβρίου, το Facebook εγκαινιάζει επίσημα τη νέα λειτουργία Photo Sync για iOS και Android συσκευές. Παρόλο που το Photo Sync είχε δοκιμαστεί από έναν μικρό αριθμό χρηστών Android τους περασμένους μήνες και iOS χρήστες για λιγότερο από ένα μήνα, το Facebook τελικά "έδωσε" τη νέα λειτουργία και στους υπόλοιπους χρήστες κινητών συσκευών.

Όταν είναι ενεργοποιημένο, το Photo Sync ανεβάζει αυτόματα όλες τις φωτογραφίες από το κινητό τηλέφωνο σε έναν προσωπικό, κλειδωμένο φάκελο στο Facebook με το όνομα "Synced from Phone". Από εκεί οι χρήστες μπορούν να αποφασίσουν ποιες εικόνες θα μοιραστούν με τους υπόλοιπους φίλους τους και ποιες θα παραμείνουν ιδιωτικές.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή είναι αντίστοιχη με το Instant Upload του Google+ που είχε λανσαριστεί πριν από περίπου έναν χρόνο.

Για τους χρήστες iPhone και iPad, θα πρέπει το λειτουργικό να είναι αναβαθμισμένο σε iOS 6 για να δουλέψει το Photo Sync, ενώ το Facebook δεν έχει αναφέρει συγκεκριμένες προδιαγραφές για τις εκδόσεις του Android.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν κάθε πότε θα γίνεται ο συγχρονισμός ώστε να ανεβαίνουν οι φωτογραφίες στην ιστοσελίδα, όπως επίσης και με τι είδους σύνδεση θα επιτρέπεται να μεταφορτώνονται οι εικόνες (WiFi, δίκτυο κινητής).

Όταν ο χρήστης επιτρέψει να συγχρονιστούν οι φωτογραφίες με το smartphone, τότε το Facebook ξεκινά κατευθείαν να ανεβάζει τις εικόνες (μέχρι 2GB). Υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης της λειτουργίας και διαγραφής όλων των φωτογραφιών από τον κρυφό φάκελο.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2012 23:07
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Τα social media τρώνε τις ζωές μας! »