Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 18:12

Τα social media τρώνε τις ζωές μας!

Γράφτηκε από τον 

Πιάνετε τον εαυτό σας να ξοδεύει ένα αρκετό χρόνο κάθε μέρα σε Facebook, Twitter, Google+, Pinterest από το κινητό ή το tablet; Σύμφωνα με έρευνα , οι Αμερικανοί ξοδεύουν 37% περισσότερο χρόνο σε σχέση με πέρυσι στα κοινωνικά δίκτυα, με το ποσοστό να διπλασιάζεται αν υπολογίσουμε το χρόνο μόνο στις κινητές συσκευές, σύμφωνα με έρευνα του Nielsen.
Τα μεγαλύτερα social networks βλέπουν εκτόξευση της χρήσης από mobile browsers και mobile apps, ενώ το αντίστοιχο γράφημα για σταθερούς υπολογιστές παραμένει σχετικά οριζόντιο. Η χρήση του Facebook από mobile εφαρμογές αυξήθηκε κατά 88% σε σχέση με πέρυσι και του Twitter 134%. Αντίθετα, η desktop χρήση του Facebook μειώθηκε κατά 4%, ενώ το Twitter παρουσίασε μικρή άνοδο (+13%).
Το Pinterest στο μεταξύ είχε τη μεγαλύτερη αύξηση χρήσης σε σχέση με όλα τα κοινωνικά δίκτυα εκτοξεύοντας τα ποσοστά του στο +1047% για χρήση από σταθερούς υπολογιστές και +4225% από κινητά. Τα νούμερα βέβαια μπορεί να είναι παραπλανητικά, αφού το Pinterest σταμάτησε να δέχεται νέους χρήστες μόνο με πρόσκληση, μόλις τον περασμένο Αύγουστο.
Το συμπέρασμα είναι ότι αν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα tablet ή κινητό την περίοδο των γιορτών, να θυμάστε ότι μπορεί τελικά να σας αποσπά από άλλες δραστηριότητες πολύ περισσότερο από όσο θα περιμένατε.

nielsen social media