Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 00:35

Τρόποι για να κάνετε αποδοτικότερη την καμπάνια σας στα adwords

Γράφτηκε από 

Αν έχετε ξεκινήσει πρόσφατα τις προσπάθειες για αύξηση των πωλήσεων τις επιχείρησής σας μέσω του Google Adwords, σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί πως μπορείτε να το πετύχετε αυτό, έχοντας χαμηλό budget.

Σίγουρα, όσο πιο μεγάλο είναι το budget, τόσο πιο σύντομα θα έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά το γεγονός αυτό δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει από το να επενδύσετε ένα μικρότερο ποσό. Το παρακάτω άρθρο θα σας δώσει χρήσιμες συμβουλές για το πως μπορείτε να μεγιστοποιήσετε αυτές τις προσπάθειες, παρά το γεγονός ότι τα χρήματα που επενδύετε δεν είναι αρκετά.

1. Στοχεύεστε σε χαμηλότερες θέσεις προβολής της διαφήμισης σας

Αρκετοί διαφημιστές πιστεύουν ότι οι μόνες θέσεις (ad positions) που αξίζει να προβληθεί μία διαφήμιση είναι οι τρεις πρώτες. Σίγουρα αυτό έχει μία δόση αλήθειας, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι υπόλοιπες θέσεις δεν παίρνουν κλικ. Ίσα-ίσα που το κόστος ανά κλικ (CPC) είναι σημαντικά χαμηλότερο. Επίσης, σε μερικούς κλάδους έχει παρατηρηθεί ότι οι θέσεις 4-7 έχουν μεγαλύτερο conversion rate απ' ότι οι τρεις πρώτες, στις οποίες συνηθως βρίσκονται σελίδες, από τις οποίες ο  χρήστης δεν ενδιαφέρεται να κάνει αγορά, απλά κλικάρει γιατί ειναι το πρώτο αποτέλεσμα.

2. Στοχεύεστε μόνο συγκεκριμένα long tail keywords

Λέγοντας long tail keywords, εννοούμε λέξεις κλειδια που αποτελούνται από τρεις ή περισσότερες λέξεις. Συνήθως αυτές οι λέξεις κάνουν περισσότερες μετατροπές (conversions) σε σχέση με άλλες γενικές λέξεις κλειδιά. Έτσι αν για παράδειγμα δραστηριοποιήστε στο service υπολογιστών, είναι προτιμότερο να στοχεύσετε στο keyword "service υπολογιστών στο Μαρούσι" παρά στο γενικό "sevice υπολογιστών". Όποιος τελικά κλικάρει στη διαφήμισή σας, είναι βέβαιο ότι αναζητεί την υπηρεσία που προσφέρετε.

3. Δημιουργήστε συγκεκριμένες καμπάνιες για τα keywords που αποδίδουν περισσότερο

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που παρατηρούνται σε επιχειρηματίες που χειρίζονται μόνοι τους την καμπανια τους, είναι ότι δημιουργούν μία μόνο καμπάνια για όλα τους τα προϊόντα/υπηρεσίες. Αν η καμπάνια σας "τρέχει" με broad match, και περιέχει keywords που δέχονται αρκετή κίνηση αλλά έχουν μικρό conversion rate είναι πολύ πιθανό τα συγκεκριμένα keywords να εξαντλήσουν γρήγορα το διαθέσιμο budget, και να μην αφήσουν άλλες λέξεις-κλειδιά που ενδεχομένως έχουν καλύτερο conversion rate αλλα έιναι λιγότερο δημοφιλείς να εμφανιστούν αρκετές φορές. Η λύση είναι να δημιουργήσετε μία νέα καμπάνια, που να περιέχει μόνο αυτές τις λέξεις κλειδιά που αποδίδουν περισσότερο, διαθέτοντας ένα συγκεκριμένο μέρος του budget σας για αυτή.

4. Αποφύγετε το display network

To display network έχει τη δυνατότητα να στείλει τεράστια κίνηση στη σελίδα σας, αλλά τα conversion rates σε αυτό το μέσο είναι εξαιρετικά χαμηλά, και δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με το κλασικό search traffic όπως το γνωρίζουμε όλοι. Για το λόγο αυτό, στην περίπτωση που το badget είναι χαμηλό, είναι προτιμότερο να απενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή από τις ρυθμίσεις της καμπάνιας σας.

 

Με τους παραπάνω τρόπους  θα μπορέσετε να πάρετε το καλύτερο δυνατο, σε σχέση με τα χρήματα που επενδύετε στα Adwords. Είναι σαφές ότι όλη η προσπάθεια πρέπει να ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να εφαρμόζονται όποιες αλλαγές θεωρούνται απαραίτητες. Σε περίπτωση που χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια σχετικά με την καμπάνια σας, μη διστάσετε να επικοινωνησετε μαζί μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 00:43
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τι είναι και σε τι χρειάζονται οι landing pages