Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 15:11

Έφτασαν οι Google+ κοινότητες

Γράφτηκε από τον 

Ο Vic Gundotra, αντιπρόεδρος της Google, ανακοίνωσε στις 6 Δεκεμβρίου ότι η εταιρεία άρισε να προσθέτει Google+ communities -online κοινότητες αφιερωμένες σε ένα συγκεκριμένο θέμα- στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Ο Gundotra είπε: "Ξεκινήσαμε το Google+ ως μια προσπάθεια να κάνουμε την online κοινωνική δραστηριότητα αντίστοιχη με την πραγματική ζωή. Πολύ συχνά, τα online εργαλεία μας χάνουν την ουσία της αλληλεπίδρασης στην πραγματική ζωή και το Google+ είναι εδώ για να το διορθώσει. Ευτυχώς έχουμε μια ζωντανή κοινότητα να μας κατευθύνει."

Οι Google+ κοινότητες θα είναι ένα συγκεντρωτικό μέρος για το πάθος του καθενός, συνέχισε ο αντιπρόεδρος της Google και όπως είπε θα υποστηρίζουν:

  • Μέλη δημόσια ή ιδιωτικά για όλα τα είδη κοινοτήτων με κοινά ενδιαφέροντα
  • Κατηγορίες συζητήσεων για να είναι ευκολότερο για τα μέλη του Google+ να βρίσκουν τις συζητήσεις που τους ενδιαφέρουν
  • Τη δυνατότητα για hangouts και προγραμματισμό εκδηλώσεων με τα μέλη της κοινότητας
  • Λειτουργίες για κονοποίηση μέσω οποιουδήποτε +1 κουμπιού στο ίντερνετ

Συγκρίνοντας τους G+ κύκλους με τις κοινότητες, οι κύκλοι είναι καλοί σε άλλους τομείς, όπως να κρατάς επαφή με φίλους, οικογένεια ή συνεργάτες, δίνοντας τη δυνατότητα να ενημερώνεσαι από ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα. Αλλά δε σου δίνουν τη δυνατότητα να επικεντρωθείς σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα έχω ανθρώπους στον G+ κύκλο μου για το Android και άλλοι με έχουν στους Android κύκλους τους. Αλλά κανείς από εμάς δε γράφει μόνο για το Android.

Για να δημιουργήσετε μια Google+ κοινότητα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Πηγαίνετε στο https://plus.google.com/communities και κάντε κλικ στο δημιουργία κοινότητας.
  • Επιλέξτε εάν η κοινότητα θα είναι δημόσια, ή ιδιωτική
  • Δώστε ένα όνομα
  • Αποφασίστε εάν τα νέα μέλη θα πρέπει να εγκρίνονται πριν προσχωρήσουν στην κοινότητα

Από εχθές έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται οι Google+ communities στους χρήστες και μέχρι σήμερα αναμέτεται να ολοκληρωθούν οι αλλαγές και στους υπόλοιπους χρήστες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 15:36