Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 15:08

Eric Schmidt: "Είναι πολύ περίεργο που η Apple δε μηνύει ευθέως τη Google"

Γράφτηκε από τον 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Wall Street Joornal, αναφέρθηκε ο πρώην CEΟ και νυν Εκτελεστικός Πρόεδρος της Google για την πορεία του στην εταιρεία και τον πόλεμο των πατεντών με την Apple.

Ο Eric Schmidt αναφέρθηκε πώς τα πράγματα έχουν αλλάξει μεταξύ της Apple και της Google, ειδικά τον περασμένο χρόνο, με τις απανωτές δικαστικές μάχες της πρώτης εναντίον όποιας εταιρείας συνεργάζεται με την Google. Μάλιστα, όπως είπε, του φάνηκε περίεργη αυτή η τακτική της Apple και ανέμενε μια κατά μέτωπο σύγκρουση στα δικαστήρια, αντί για συνεχείς μηνύσεις προς τις συνεργαζόμενες εταιρείες.

Μια τέτοια κίνηση θα είχε μεγάλο αντίκτυπο για τους Apple-fans, αφού πολλοί από αυτούς είναι υποστηρικτές και της Google. Η πλάγια τακτική που ακολουθεί είναι η απεξάρτηση από τις όποιες υπηρεσίες και εφαρμογές της Google, ώστε να μπορεί να κρατήσει τους χρήστες "ασφαλείς από ξένες επιρροές", στο δικό της οικοσύστημα.

Πρόσφατη είναι η επιλογή της Apple να καταργήσει την εφαρμογή Youtube και Google Maps από το iOS 6, αναγκάζοντας τους χρήστες να κατεβάσουν τη δημοφιλή εταιρεία βίντεο της Google και να χρησιμοποιήσουν τους -με πολλά λάθη όπως αποδείχθηκε- νέους χάρτες της Apple.

Όσον αφορά στον πόλεμο της πατέντας, Schmidt ανέφερε ότι αποτελεί μεγάλη πληγή για τον τελικό χρήστη, την επέκταση νέων τεχνολογιών και κυρίως στις start-up επιχειρήσεις που δε θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε μια ενδεχόμενη δικαστική μάχη με γίγαντες της τεχνολογίας.

Σημειώνεται ότι ο Eric Schmidt υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Apple από το 2006 έως το 2009, όποτε και παραιτήθηκε λόγω της σύγκρουσης συμφερόντων στον αυξανόμενο ανταγωνισμό μεταξύ Apple και Google.