Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 20:34

Πώς η Google θα βρίσκει τι ψάχνεις πριν κάνεις αναζήτηση

Γράφτηκε από τον 
Google Now Google Now

Εκατομμύρια άνθρωποι πραγματοποιούν αναζητήσεις στο Google και συνήθως μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα έχουν βρει αυτό που ψάχνουν. Πώς θα ήταν όμως τα πράγματα εάν η Google μπορούσε να μαντέψει τι πρόκειται να ψάξεις και σου εμφάνιζε τα αποτελέσματα; Φυσικά δε μιλάμε για τον μηχανισμό autocomplete που συμπληρώνει τις λέξεις που πληκτρολογείς, αλλά για τη σχετικά νέα υπηρεσία Google Now.

Το Google Now είναι μια εφαρμογή για Android (4.1+) η οποία εμφανίζει πληροφορίες σχετικές με παλιότερες αναζητήσεις που είναι χρήσιμες εκείνη τη στιγμή, ή πληροφορίες σχετικές με offline δεδομένα, όπως πχ η κίνηση στους δρόμους ή ο καιρός. Αν για παράδειγμα κάνεις αναζήτηση για μια πτήση για την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, τότε κατά της 10 μπορεί να σου βγάλει ειδοποίηση ότι θα χάσεις το αεροπλάνο αν δε φύγεις έγκαιρα.

Όλα αυτά τα δεδομένα εμφανίζονται με μορφή καρτών, ώστε να είναι εύκολο για τον χρήστη να ρίξει μια γρήγορη ματιά. Για την ώρα εμπεριέχονται πληροφορίες για προγραμματισμένες συναντήσεις, κίνηση στους δρόμους, live αποτελέσματα αγώνων, ενώ πρόθεση της εταιρείας είναι να εμπλουτίσει το Google Now με real-time δυνατότητες, όπως να σε ειδοποιεί σε πόση ώρα έρχεται το λεωφορείο όταν πας στη στάση.

Ήδη οι μηχανικοί της εταιρείας εργάζονται σκληρά ώστε να βελτιώνουν συνεχώς την υπηρεσία, αφού πρόκειται να είναι μια από τις βασικές λειτουργίες/ευκολίες που θα προσφέρουν τα πολυαναμενόμενα Google Glasses.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 23:25
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ο Google Chrome έχει το καλύτερο σύστημα αντι-ψαρέματος »